تهیه بکاپ از وب سایت

چرا و چگونه از وب سایت های خود بکاپ تهیه کنیم؟

وب سایت ها ابزاری مهم برای تبلیغات و معرفی محصولات شماست. از طرفی وقت و هزینه زیادی صرف به اینجا رساندن آنها کرده اید. پس بهتر است از دارایی ارزشمند خود محافظت کنید و تمام اقدامات احتیاطی لازم را برای نگهداری از آن انجام دهید. تأثیر از دست رفتن وبسایت بر بازدید کنندگان خود را نیز در نظر بگیرید. اگر آنها سعی کنند به وب سایت شما مراجعه کنند و نتوانند به آن دسترسی پیدا کنند، این امر بر اعتبار شما تأثیر منفی خواهد گذاشت. یکی از بهترین راه ها برای جلوگیری از از دست رفتن وب سایت، پشتیبان گیری از آن به طور منظم و ایمن است.

با این که این کار یک امر شناخته شدن در بین کاربران است اما باید قبول کنیم که هنوز خیلی وقتها از طرف کاربران توجه لازم نمیشود و به دست فراموشی سپرده میشود و بعد زمانی که سایت با مشکلی مواجه شد کاسه چه کنم در دست گرفته و به جای راه حل سریع و سرراست برگرداندن بکاپ، به خاطر نبود بکاپ درددسر زیادی برای حل مشکل متحمل شده و البته گاهی قابل جبران هم نیست.

شرکتهای هاستینگ همگی خدمات تهیه نسخه پشتیبان را به عنوان خدمات همراه ارائه میدهند، ولی طبق قوانین هیچ کدام متعهد در این امر نیستند و این کاررا صرفا جهت حسن همکاری انجام میدهند. اگر دقت کنید در بخش قوانین و شرایط در وب سایت شرکتهای هاستینگ به آن اشاره شده است. در مواقعی هم پیش آمده که حتی معتبرترین شرکتهای دنیا سرورهای خود را در اثر خرابی از دست داده اند و بنابرایت تمام دیتای مشتریان آنها از بین رفته است نمونه اش شرکت بزرگ فرانسوی به نام Gandi که همین اتفاق برای آن رخ داد و اعلام کرد که تمام اطلاعات وبسایت های هاست شده بر روی سرورهای آنها از دست رفته اند. درنظر داشته باشید که همیشه ممکن است این اتفاق برای شرکت هاست شما هم رخ دهد. بنابراین بهتر است برای محکم کاری خودتان هم به صورت موازی از سایت خود بکاپ تهیه کنید.

 

مبارزه با هکر وب سایت

 

مواقعی که به بکاپ ها نیاز پیدا می کنیم

متأسفانه احتمال اینکه وب سایت شما با مشکل روبرو شود بسیار زیاد است. تهدیدات همیشه در گوشه و کنار است و ممکن است به اشکال مختلفی ایجاد شود:

هکرهای وب سایت:

بسیاری از هکرها به قصد ایجاد خرابی سرگرمی یا فقط برای اینکه نشان دهند چقدر ماهر هستند، وارد وب سایت شما میشوند و اقدام به خرابکاری می کنند. متاسفانه حمله های هکری در فضای وب در جال افزایش هستند. در هنگام حمله های هکری تنها راه برگرداندن بکاپ است. چون فایلها کاملا از بین میروند.

 

بدافزار و ویروس:

اینترنت پر از بدافزار و ویروس است و انواع جدیدی از آنها روزانه کشف می شود. ویروسها در موقعیتهای مختلفی وارد وب سایت شما می شوند. حتی در حین انجام کارهایی که معمولاً بی خطر محسوب می شوند. در بعضی مواقع، ویروس وب سایت شما را به طور کامل از کار نمی اندازد بلکه آن را دچار اختلال در عمکردش میکند. شاید بتوان ویروس ها را پاک کرد اما کار ریسک دار و زمان بری است. بازیابی نسخه پشتیبان ساده ترین و امن ترین راه حل است.

 

مشکلات سخت افزاری:

ممکن هاست شما دچار مشکلی شود و همه اطلاعات شما از بین برود. همانطور که گفتیم شرکتهای هاستینگ معمولاً از سایت شما به طور منظم بکاپ تهیه میکنند و ذخیره می کنند. ولی همیشه برای اطمینان بیشتر باید خودتان هم اقدام به این کار کنید.

 

اشتباهات انسانی:

حذف فایلی به اشتباه یا زدن دکمه ای ای به اشتباه اتفاقی است که ممکن است توسط فرد یا افرادی که روی سایت کار می کنند رخ دهد. اگر نسخه پشتیبان داشته باشید این یک مشکل اساسی نیست.

 

مشکلات بعد ازآپدیت:

آپدیت سیستم ها برای ارتقای سرعت امنیت و عمکرد آنها ضروری است اما گاهی بعد از آپدیت، وب سایت دچار مشکلاتی می شود. در این مواقع هم داشتن بکاپ بسیار سودمند خواهد بود.

 

انتقال سایت:

در مواقعی که به هر دلیلی از هاست فعلی خود راضی نیستید. ابتدا باید یک هاست مناسب انتخاب و خریداری کنید. از وب سایت خود بکاپ تهیه کرده و آن را در هاست جدید بازیابی یا ریستور کنید.

 

هر چند وقت یکبار بکاپ بگیریم؟

هیچ باید و استاندارد ثابتی برای آن وجود ندارد. بستگی به شرایط وب سایت شما دارد. هر چندوقت یک بار و به چه میزان بروز رسانی میشود تولید محتوای آن ماهانه چقدر است. میزان بازدید روزانه و تعامل کاربران و بنابراین ریسک از دست رفتن آن چقدر است. چقدر از لحاظ ایمنی در شرایط مناسبی نگهداری میشود. یک نفر روی آن کار می کند یا افراد مختلفی و ....
به عنوان یک قاعده کلی ، هرچه بیشتر از وب سایت خود نسخه پشتیبان تهیه کنید بهتر است. همانطور که در ادامه مقاله خواهید دید ، تهیه نسخه پشتیبان از یک وب سایت کار دشوار یا وقت گیری نیست.

 

چگونه از وبسایت بکاپ بگیریم؟

بهتر است اگر میتوانید فایلهای بکاپ را به غیر از هارد در یک سرویس ذخیره سازی ابری هم نگهداری کنید. برای تهیه بکاپ وب سایت سه گزینه دارید:

1. میتوانید با استفاده از سی پنل بکاپ بگیرید. سی پنل یکی از کنترل پنل های بسیار محبوب و کاربرپسند است. که خیلی از شرکتهای هاستینگ آن را ارائه میدهند.

معرفی cpanel و کاربردهای آن


کاری که باید انجام دهید این است که بعد از لاگین شدن در سی پنل، در بخش "files" روی گزینه "backup" کلیک کنید. در پنجره ای که باز میشود، دو گزینه موجود را مشاهده خواهید کرد.
Full backup که از همه فایلها و دیتابیس و کل سایت شما یک بکاپ کلی میگیرد. این بکاپ مخصوصا برای زمان انتقال سایت از یک هاست به هاست دیگر استفاده میشود. و گزینه دیگر partial backup است. که میتوان بخشی از سایت را بکاپ گرفت. مثلا فقط از دیتابیس بکاپ تهیه کرد.
گزینه مورد نظر خود را انتخاب کرده و روی " Generate Backup" کلیک کنید. پس از اتمام پشتیبان گیری ، تمام کاری که شما باید انجام دهید این است که به بخش " Backups Available for Download" بروید. آخرین نسخه را انتخاب کرده و آن را دانلود کنید.

 

تهیه بکاپ سایت از طریق سی پنل

 

2. اگر از نرم افزارهای مدیریت محتوا مثل جوملا یا وردپرس استفاده می کنید میتوانید از افزونه هایی که برای این منظور وجود دارد استفاده کنید. برخی از محبوب ترین ها Akeeba backup، UpdraftPlus ، BackupBuddy و Snapshot Pro هستند.
باید افزونه مورد نظر خود را نصب کنید ، تنظیمات را مطابق میل خود انجام دهید و سپس بکاپ گیری به صورت اتوماتیک انجام میگیرد.

3. راه سوم پشتیبان گیری دستی است. این روش پیچیده تر است و کمی نیاز به تخصص دارد. اما در این روش کنترل بیشری بر روی پروسه بکاپ گیری وجود دارد.
بعد از لاگین شدن در سی پنل، در بخش "files" روی گزینه "file manager" کلیک کنید. در این قسمت پوشه "public_html" را که پوشه روت وب سایت شماست پیدا کرده و آن را با استفاده از گزینه Download دانلود کنید. سپس از طریق بخش phpMyAdmin یک نسخه از دیتابیس سایت تهیه کرده و دانلود کنید (export)

گروه کوشان، ارائه دهنده خدمات پشتیبانی جوملا

آدرس: تهران، بزرگراه شهید لشگری، کارخانه نوآوری آزادی، مرکز زاویه

تلفن:  ۴۴۴۶۶۸۵۶ (۰۲۱)

ایمیل: info@kooshan.net

از وبلاگ ما

شبکه های اجتماعی

© 2024 Kooshan Group / Joomla Services. All Rights Reserved