انتخاب بهتر دامنه با استفاده از پسوندهای جدبد دامنه

آیا استفاده از پسوندهای جدید دامنه به زودی فراگیر خواهد شد؟

قبل از هر چیز اشاره کنیم که منظور از TLD همان پسوند دامنه است که در آدرس دامنه بعد از نقطه قرار میگیرد. اگر دامنه فرضی www.example.com را درنظر بگیریم، example نام دامنه و .com پسوند دامنه است.

همانطور که میدانید ما به غیر از .com پسوندهای زیاد دیگری داریم که میتوانیم برای دامنه خود به هنگام ثبت دامنه انتخاب کنیم مثل .ir، .net یا غیره. TLD مخفف عبارت Top Level Domain و www مخفف عبارت World Wide Web است.

در سالهای اخیر ورود پسوندهای جدید دامنه، فضای اینترنت را متحول کرده است. این پسوندها طیف گسترده ای شامل نام شهرها، حوزه کسب و کار و ... را دربر گرفته است. بنابراین با وجود این تنوع امکان ثبت دامنه های کوتاهتر و مرتبط با کسب و کار برای وبسایتها فراهم شده است.
شرکت Radix، یکی از بزرگترین ثبت کنندگان دامنه های جدید، توسط تیمی از متخصصان صنعت دامنه، این پسوندها را از نقطه نظر فنی و مصرف کنندگان، مورد بررسی قرار داده است.

در ادامه مهمترین بخشهای گزارش این بررسی ها آورده شده است.

 

آغاز فعالیت TLD های جدید:

معرفی پسوندهای جدید به بازار از اکتبر 2013 شروع شد. در این زمان اولین مجموعه از TLD های جدید مطابق با برنامه جدید ICANN واگذار شد.
با گسترش سیستم ثبت دامنه ، برنامه های جدید TLD با هدف تقویت نوآوری، رقابت و افزایش حق انتخاب مصرف کننده، تدوین و اجرا شدند. مجموعه جدید TLD ها با دقت و توجه به مشاغل، جوامع و دولت ها انتخاب شده و با هدف حل مشکلات خاص و رویکرد "تفکیک بازارها" به اجرا در آمده است.
تا قبل از آن، مالکین دامنه تنها 22 TLD عمومی و پر ازدحام را در اختیار داشتند که به آنها شانس کمی برای انتخاب یک نام دامنه کوتاه و مرتبط و به یاد ماندنی می داد. امروز ، پس از گذشت 6 سال از نخستین ظهور پسوندهای جدید ، صاحبان دامنه می توانند بیش از 1200 پسوند دامنه جدید را برای وب سایت های خود انتخاب کنند.
آنها جذاب و مرتبط با موضوع هستند، و قابلیت دستیابی بیشتری نسبت به پسوندهای قدیمی و شلوغ مانند .COM یا .NET دارند.

 

چه عواملی پسوندهای جدید را جذاب کرده است؟

  • تنوع: با وجود بیش از 1200 نوع پسوند دامنه در بازار خرید و ثبت دامنه، به صاحبان دامنه فرصت های زیادی برای نامگذاری وب سایت (های) خود ارائه شده است. در واقع دست شما را در انتخاب های بیشتر بازتر کرده است.
  • در دسترس بودن : TLD های جدید فقط 6 سال است که بازار معرفی شده اند، در مقایسه با عمر 30 ساله پسوند هایی مانند .COM ؛ که احتمالا ترکیبات زیادی از آنها قبلا گرفته شده، به صاحب دامنه فرصت های بسیار بیشتری برای دریافت یک ترکیب مناسب برای انتخاب دامنه ارائه می دهند. به افراد این امکان را میدهد که فرصت انتخاب نام های مدنظر خود برای دامنه وبسایت خود را داشته باشند. مثلا اگر شما نام دامنه  "sazandegan"  را برای وبسایت خود درنظر گرفته اید و با پسوندی قبلا این نام گرفته شده میتوانید همین نام را با پسوند دیگری و حتی شاید مرتبط تر با کسب و کار خود در اختیار بگیرید.
  • ارتباط معنایی: TLD های جدید صاحبان دامنه را در انتخاب دامنه ای مرتبط با زمینه فعالیت، گروه، شهر و ... توانمند می سازد. به این ترتیب ، آنها می توانند یکی از مواردی را که مربوط به نام تجاری یا پیام آنها است ، انتخاب کنند. آدرس سایت خود را با حضور آنلاین خود همگام سازی کرده و محدود به یک TLD همه منظوره و خنثی نباشند. به طور مثال به آدرس وبسایت اسنپ مارکت توجه کنید: 

http://snapp.market

 

چالش ها و مشکلات مربوط به پسوندهای جدید چیست؟

بدون شک، TLD های جدید به طور فزاینده ای در سراسر جهان پذیرفته شده اند. با این حال، چندین عامل وجود دارد که باعث کند شدن نرخ پذیرش میشود:

  • موانع روانشناختی : معمولا ذهن انسان در مواجهه با پدیده های تازه تا زمانی که توسط دیگران پیشنهاد شود و مورد تایید عمومی قرار گیرد، به شکلی منتقدانه و محافظه کارانه ای عمل می کند. به نظر می رسد TLD های جدید پس از گذشت 6 سال از حضور در بازار، به زمان بیشتری برای پذیرش کاربران نیاز دارند تا به یک هنجار جدید در ذهنشان تبدیل می شوند.
  • عدم آگاهی عمومی کافی : هنوز آگاهی عمومی در مورد اهمیت و حتی وجود تنوع TLD های جدید در بازار، وجود ندارد. اکثر کاربران هنوز TLD های کلاسیک را به عنوان پسوند های برتر تلقی می کنند و ترجیح می دهند به جای انتخاب یک پسوند مرتبط، که می تواند به خوبی برای آنها در فضای مجازی یک هویت برند ایجاد کند، از دامنه ای با پسوند com یا net استفاده کنند که کاملاً به وب سایت آنها ربطی ندارد.
  • سر در گمی در انتخاب : وجود بیش از 1200 TLD جدید برای جلب نظر کاربران، ممکن است آنها را هنگام تلاش برای انتخاب بهترین یا مناسب ترین گزینه برای پروژه آنلاین خود ، دچار سردرگمی کند.
  • ناسازگاری فنی : مانند هر فناوری جدید ، سازگاری می تواند یک مسئله باشد. هنوز برخی از برنامه ها و خدمات وب وجود دارد ، که TLD های جدید را به عنوان یک پسوند معتبر تشخیص نمی دهند.

به همین دلیل ICANN، گروه هدایتگر پذیرش جهانی (uasg.tech) را تشکیل داده است تا مهندسان نرم افزار و صاحبان وب سایت را ترغیب کند تا سیستم های خود را بر این اساس به روز کنند تا TLD های جدید را بپذیرند.

 

برای دیدن قیمت پسوندهای مختلف دامنه کلیک کنید

 

آیا به زودی پسوندهای جدید دامنه به هنجار تبدیل می شوند؟

علی رغم تسلط و جاگیری TLD های کلاسیک در ذهنیت کاربران، TLD های جدید پتانسیل بزرگی برای تبدیل شدن به یک هنجار و پذیرفته شدن توسط کاربران در آینده را دارند.
با مشاهده روند انتخاب کاربران در سامانه ثبت دامنه Radix طی چند سال گذشته ،نتایج به دست آمده نشان از عملکرد قابل قبول پسوندهای جدید نسبت به پسوندهای کلاسیک دارد:

- هنگام ثبت دامنه ، به نظر می رسد تعداد فزاینده ای از کاربران دیگر بین تاریخ انتشار (TLD های کلاسیک در مقابل TLD های جدید) تفاوت نمی بینند. (منظور زمانی است که یک پسوند شروع به کار کرده است و به بازار معرفی شده است)

- آنها با استفاده از ارتباط یا موضوع جستجو می کنند و به دنبال پسوندی می گردند که بیشتر به مارکت یا مخاطب آنها مربوط باشد.

- مشاهده شده است که شرکت های کوچکی که به دنبال راه اندازی یک تجارت آنلاین هستند ، بیش از هر زمان دیگری احتمال دارند که پسوندهایی مانند .COMPANY ، .SERVICES یا .DEALS را نسبت به یک پسوند کلاسیک انتخاب کنند.

- همچنین یک صاحب وب سایت شخصی به نوبه خود ترجیح می دهد از پسوند .SPACE ، .SITE یا .fun به جای پسوندهای قدیمی تر (مثل com) استفاده کند.

- با نگاهی به سن خریداران دامنه ، کارشناسان این صنعت دریافته اند که هزاره ها - نسلی که اشتیاق بیشتری برای راه اندازی پروژه های آنلاین جدید دارند ، بیشتر به دنبال TLD های جدید هستند و همانطور که ممکن است حدس بزنیم ، فعالیتهای آنلاین این دسته از افراد در آینده نزدیک رشد خواهد کرد.

- با نگاه بزرگتر به این مسئله ، مشاهده می شود که شرکت های بزرگی مانند گوگل پتانسیل های TLD جدید را می شناسند و تصمیم دارند علاوه بر نسخه های کلاسیک ، دامنه هایی با پسوندهای جدید را نیز ثبت کنند.

- از نظر فنی ، موتورهای جستجوگر در رابطه با سئو و ایندکس کردن صفحات وبسایت با TLD های جدید، همانند .COM رفتار می کنند. برای گوگل تمایزی بین پسوندهای مختلف وجود ندارد

- غول های رسانه های اجتماعی مانند Facebook ، Twitter و LinkedIn اکنون TLD های جدید را معتبر می شناسند.

- پیشگامان اصلی فناوری مانند اپل و مایکروسافت فعالیتهای تبلیغی گسترده ای را برای فرهنگ‌سازی و پذیرش جهانی پسوندهای جدید آغاز کرده اند.

 

با توجه به همه آنچه در بالا آمده و همچنین تلاش گروه ICANN UASG جهت ارتقاء دسترسی به پسوندهای جدید، پذیرش گسترده تر TLD های جدید چندان دور از تصور نیست.

نظر شما راجع به پسوندهای جدید دامنه و تنوع آنها چیست؟

گروه کوشان، ارائه دهنده خدمات پشتیبانی جوملا

آدرس: تهران، بزرگراه شهید لشگری، کارخانه نوآوری آزادی، مرکز زاویه

تلفن:  ۴۴۴۶۶۸۵۶ (۰۲۱)

ایمیل: info@kooshan.net

از وبلاگ ما

شبکه های اجتماعی

© 2024 Kooshan Group / Joomla Services. All Rights Reserved