آشنایی با CDN وکاربرد آن

امکان Cloadflare CDN در هاست چیست؟ و چگونه عملکرد وب سایت را تقویت میکند؟

یک راه عالی برای افزایش سرعت و کاهش استفاده از منابع سرور هاست وب سایت ، استفاده از شبکه تحویل محتوا یا همان CDN است.

CDN با توزیع و بارگزاری محتوای سایت بین سرورها و نقاط شبکه ای خود، کاری می کند که بازدید کننده سایت محتوای سایت شما را از نزدیکترین سرور به خود دریافت کند.

با استقرار محتوای استاتیک سایت (تصاویر ، CSS ، جاوا اسکریپت ، فیلم ها و غیره) بر روی نقاط شبکه ای و ایجاد کش، زمان پاسخگویی سرور را بسیار بهبود می بخشد و همچنین یک فیلتر امنیتی برای وبسایت ایجاد می کند. به شکل زیر توجه کنید:

 

آشنایی با CDN وکاربرد آن


شبکه های CDN برای وب سایت های بزرگتر و دارای محتوای زیاد بسیار مفید هستند ولی هر وب سایتی می تواند از مزایای آن برای افزایش عملکرد خود استفاده کند. شرکتهای مختلفی ارائه کننده CDN هستند که یکی از بهترین های آنها CloudFlare است.

CloudFlare یک شرکت فن آوری آمریکایی است که مقر آن در سان فرانسیسکو است. این شرکت بطور عمده خدماتی از جمله مدیریت ایمنی سایت ، بهینه سازی عملکرد و پشتیبانی فنی مرتبط با آنها را ارائه میدهد. سرویس های آن مابین بازدید کننده وبسایت و هاست وبسایت قرار میگیرد و به عنوان پروکسی معکوس برای وبسایت عمل میکند.

 در این مقاله خواهید فهمید که یک CDN چیست و نحوه استفاده از آن برای وب سایت شما چگونه است؟

 

CDN چیست و چگونه کار می کند؟

یک شبکه توزیع محتوا یا شبکه تحویل محتوا (به طور خلاصه CDN) مجموعه ای از سرورهای جهانی واقع در مراکز داده های مختلف در سراسر جهان است که وظیفه ارسال و تحویل وب سایت ها و محتوای وب سایت را دارند.

یک شبکه تحویل محتوا (CDN) به یک گروه سرور توزیع شده از لحاظ جغرافیایی اشاره دارد که با هم کار می کنند تا بتوانند یک سیستمی را ایجاد کنند که محتواهای اینترتی را سریع تر به دست کاربران برسانند. سرعت ارسال و بارگزاری دیتاها را بالاتر ببرند. CDN امکان انتقال سریعتر داده هایی از نوع صفحات HTML ، فایلهای جاوا اسکریپت، تصاویر و فیلم ها را فراهم می کند. محبوبیت خدمات CDN همچنان رو به رشد است و امروزه اکثر ترافیک وب در دنیا به خاطر مزایای آن از طریق CDN انجام میشود، از جمله ترافیک سایتهای مهم مانند Facebook ، Netflix و Amazon
یک CDN همچنین می تواند به محافظت از وب سایت ها در برابر حملات مخرب متداول کمک کند

CDN مخفف Content Delivery Network و به معنای شبکه تحویل محتوا است. CDN شامل چندین سرور یا گره شبکه ای (node) است که در سراسر جهان توزیع شده اند. اگر یک صفحه وب را در یک سرور CDN بارگذاری کنید ، روی تمام این سرورها ارسال و آپلود می شود و کاربر درخواست کننده صفحه شما داده هایی را از نزدیکترین سرور به خودش دریافت می کند. هنگامی که یک بازدید کننده در مرورگر خود آدرس سایت شما را وارد میکند، محتوای شما از نزدیکترین سرور به این بازدیدکننده فراخوانی و بارگزاری میشود. بنابراین زمان لازم برای دستیابی به داده ها کاهش یافته و سرعت لود بیشتر میشود.

 

نحوه عمکرد CDN بر هاست و وب سایت

 

 

مقایسه شرایط وب سایت در سرور هاست و CDN

1-در هاست ، صفحه هات وب سایت فقط بر روی یک سرور بارگذاری می شود. در حالی که در CDN ، صفحه های وب شما بر روی سرورهای مختلف در نقاط جغرافیایی مختلف و از طریق همه آنها در دسترس است.
2- به دلیل ماهیت اشتراکی و تاثیر گذاری روی عمکرد سایر وبسایتهای میزبانی شده بر روی سرور هاست، در سرورهای هاست نمی توان بیش از حد ترافیک مصرف کرد ولی با CDN میتوانید این حد مجاز را برای سایت خود افزایش دهید و زمانهای اوج مصرف ترافیک را بهتر مدیریت کنید.
3-سرعت لود صفحات و پهنای باند در CDN نسبت به سرور هاست بیشتر است.
4- اگر سرورهاست از دسترس خارج شود (Down) وب سایت شما هم دان میشود. ولی در CDN وب سایت با استفاده از کش موجود در سرورهای مجازی به صورن آنلاین باقی می ماند.

 

 

مزایای استفاده از CDN چیست؟

مزایا را می توان به 4 حوزه اصلی تقسیم کرد:

1- بهبود زمان لود شدن وب سایت :
با توزیع محتوای سایت شما بر روی سرورهای مختلف CDN و فراخوانی آنها از روی نزدیکترین سرور به بازدیدکننده، بازدید کنندگان وبسایت شما سرعت لود شدن بالاتری را تجربه میکنند. از آنجایی که سرعت لود شدن صفحات وب سایت برای تمایل بازدیدکنندکان برای ماندن در سایت و کلیک های بیشتر تاثیر مستقیم دارد، یک CDN می تواند نرخ پرش (bounce rate) سایت را کاهش و میزان زمانی را که مردم در سایت می گذرانند را افزایش دهد. به عبارت دیگر ، وبسایت سریعتر به معنای این است که بازدید کننده بیشتری و به مدت بیشتری در وبسایت شما می مانند.ف
نرخ پرش به معنی نسبت تعداد کاربرانی است که پس از ورود به سایت شما بدون مشاهده هیچ صفحه دیگری از آن خارج میشوند به کاربرانی که صفحات دیگر را هم بازدید می کنند.

2-کاهش هزینه های ترافیک دیتا
ترافیک ماهانه یکی از پازامترهای اصلی در هزینه های هاست ها و مواردی است که هاستینگ ها شما را برای مصرف بیشتر آن شارژ می کنند. یا از طرفی محدود می کنند. CDN ها می توانند از طریق سیستم ذخیره سازی (caching) و بهینه سازی های دیگر ، مقدار داده هایی را که سرور مبدا باید ارائه دهد ، کاهش دهند ، بنابراین هزینه های میزبانی وب را برای صاحبان وب سایت کاهش دهند.

3-افزایش میزان دسترس بودن وبسایت
حجوم ترافیک بر روی سایت یا مشکلات سخت افزاری سرور می تواند عملکرد عادی وبسایت را مختل کند. به لطف ماهیت توزیع شوندگی محتوای سایت بر روی سرورهای مختلف در حالت CDN، یک CDN می تواند ترافیک بیشتری را تحمل کند و مشکلات سخت افزاری پیش آمده را به مراتب بهتر از یک سرور هاست مدیریت کند.

4-بهبود امنیت وب سایت:
CDN میتواند با کاهش DDoS ، بهبود گواهینامه های امنیتی و بهینه سازی های دیگر ، امنیت را بهبود بخشد. برای محافظت از شبکه خود ، Cloudflare همیشه در جستجوی رباتهای مخرب ، حملات DDos و موارد دیگر است. Cloudflare از یک سیستم اطلاعاتی جمعی استفاده می کند که دائماً تهدیدات جدید را اسکن می کند تا سیستم آنها تا حد امکان به روز باشد. با CloudFlare ، شما در برابر طیف وسیعی از تهدیدات محافظت می شوید: مثل SQL injection ، کامنتهای اسپم، نفوذ رباتها، حمله های ایمیلی و موارد دیگر. این کار با فعال کردن cloadflare به صورت خودکار انجام می شود

 

 

چه زمانی از CDN استفاده کنیم و چه زمانی نه؟

اگر سایت شما حاوی اطلاعات ، تصاویر و اسکریپت بیشتری نسبت به حد معمول است که باعث میشود صفحهات شما کند بارگزاری شود و یا اگر بازدید کننده های زیادی از سراسر دنیا دارید ، CDN برایتان مفید است. اگر صفحه شما سریعتر بارگیری شود ، رتبه بندی سئو سایت شما افزایش می یابد. این امر بازدید کنندگان بیشتری را به خود جلب می کند. اما از طرفی باید بدانیم به دلیل اینکه ما در ایران از این سرویس استفاده می کنیم مانند سایر موارد محدودیتی هایی داریم. مثلا برخی پورت ها بسته میشوند و عملکرد وبسایت با CDN را دچار اختلال میکند و یا در برخی موارد ممکن است با بعضی برنامه های نصب شده روی وبسایت به خوبی کار نکند و ممکن است شما مجبور شوید این سرویس را غیر فعال کنید.

 

راهنمای تنظیم کردن CDN بر روی وبسایت:

اگر هاستینگ شما این امکان را در ویژگیهای خود داشته باشد، میتوانید از طریق زیر آن را روی سایت خود فعال کنید.( سرور هاست کوشان از این امکان پشتیبانی می کند.)

ابتدا وارد سایت cloadflare به آدرس لینک زیر شوید و در آنجا یک نام کاربری و پسورد ایجاد و لاگین کنید
https://dash.cloudflare.com/sign-up

سپس نام دامنه وبسایت خود را اضافه کنید.

بعد از ثبت آن سایت cloadflare به شما نیم سرور میدهد که باید این نیم سرورهای جدید را در پنل دامنه خود روی دامنه ست کنید

در مرحله بعد از شما می خواهد که نوع پلن را انتخاب کنید تنها یکی از پلن ها رایگان است با انتخاب آن به مرجله بعد میروید که از شما می خواهد که اگر غیر از دامنه اصلی ساب دامین هایی هم دارید که می خواهید آنها هم روی سرورهای CDN ست شوند آنها را نیز در اینجا وارد کنید. اگر ساب دامین هایی دارید ولی نمیخواهید روی CDN تنظیم شوند باید در پنل دامنه، نیم سرورهای هاست اصلی خود را برای این ساب دامین ها تنظیم کنید.

در نهایت برای اطمینان از اینکه سایت شما بر روی CDN تنطیم شده است یا نه وارد لینک زیر شوید و وبسایت خود را وارد کنید.
https://www.webpagetest.org/

اگر پیام زیر را دریافت کردید شما موفق شده اید.

 

 نحوه تنظیم کردن CDN روی سایت


اگر سوال یا نظری دارید لطفا کامنت بزارید 

گروه کوشان، ارائه دهنده خدمات پشتیبانی جوملا

آدرس: تهران، بزرگراه شهید لشگری، کارخانه نوآوری آزادی، مرکز زاویه

تلفن:  ۴۴۴۶۶۸۵۶ (۰۲۱)

ایمیل: info@kooshan.net

از وبلاگ ما

شبکه های اجتماعی

© 2024 Kooshan Group / Joomla Services. All Rights Reserved