در راستای مجموع مقالات راهنمایی جهت ورود به دنیای آنلاین، در اینجا شما را با مقوله وبسایت و مواردی که باید درنظر داشته باشید آشنا می کنیم. به عنوان اولین قدم برای حضور آنلاین که همان داشتن یک وبسایت میباشد، پنج گزینه دارید. به عبارتی تمام وبسایتهایی که در اینترنت میبینید را می توان در یکی از این پنج گروه اصلی قرار داد. این تقسیم بندی از لحاظ اهداف بیزینسی و کسب و کار انجام میگیرد.
کسب و کارهای مختلف، فرصت ها و چالش های گوناگونی دارند. باید با توجه به اهداف، پتانسیل، فرصتها و چالشهایی که نوع کسب و کار شما دارد، از طراح سایت یا بازاریاب اینترنتی خود بخواهید که یکی از این پنج نوع وبسایت را برای شما آماده کند. هرکدام ویژگیهای خود را دارد و دستاوردهای مختلفی را برای شما به همراه خواهد آورد.
برای دیدن دلایل و ضروریات داشتن وبسایت اینجا را کلیک کنید.
انواع وبسایت
1. وبسایت تجاری تراکنشی:
تولیدکنندگان، تامین کنندگان ، ارائه دهندگان خدمات مالی و هر کسب و کار دیگری که خدمات و محصولات خود را جهت فروش آنلاین، در وبسایتش عرضه می کند، از این دسته اند. این وب سایت ها همچنین در بخشی از ساختار خود با به نمایش گذاشتن اطلاعات محصولات و ارائه کاتالوگ ها راهنماها و مقالات آموزشی، به مصرف کنندگانی که ترجیح میدهند محصولات را به صورت آفلاین خریداری نمایند نیز کمک و راهنمایی می رسانند.
2. وبسایت رابطه ساز یا جذب مخاطب راغب:
این سایتها به منظور ترغیب به خرید و ایجاد روابط موثر با مخاطب، از طریق ارائه اطلاعات مفید به مخاطب، طراحی شده اند. به طور کلی بازدیدکنندگان وبسایت به راحتی به مشتری بالفعل تبدیل نمی شوند و باید کم کم آنها را برای این تغییر و تحول آماده نمود. ساختار این سایتها به گونه ای است که بازدیدکنندگان را ترغیب می کند تا به مشتری بالقوه تبدیل شود. (برای همین به این نوع سایتها سایت رابطه ساز گفته میشود.) و بعد از آن باید مشتری بالقوه را به مشتری بالفعل تبدیل نمود. به طور معمول در اینگونه وبسایت ها محصولات برای خرید آنلاین موجود نمیباشد. رسالت این سایتها ارائه اطلاعات از طریق وبسایت و ارسال ایمیل و خبرنامه های الکتریکی برای تشویق به خرید محصولات و جلب توجه و ایجاد علاقه مندی بیشتر در مشتریان بالقوه است. همچنین بخشی از محتوای این وبسایت ها شامل اطلاعاتی مفید برای مخاطبانی است که قبلا از ما خرید کرده اند و در واقع مشتریان ما هستند. اطلاعاتی در زمینه علاقه مندی های آنها و بنابراین ایجاد ارزش افزوده برای آنها.
3. وب سایت برندساز:
هدف از ساخت این وبسایتها دادن تجربه ای آنلاین به مخاطبان آن کسب و کار است. در این سایتها محصولات برای خرید آنلاین موجود نمی باشد ولی محصولات در وبسایت به تفضیل معرفی میشوند. تمرکز بر روی شناساندن هرچه بیشتر برند و ارایه نمای آنلاین برند از طریق تولید محتوا و فعالیت در شبکه های اجتماعی میباشد. این نوع سایتها بیشتر برای کالاهای مصرفی ارزان قیمت و پرمصرف مناسب هستند.
4. پورتال یا سایت رسانه ای:
رسالت اصلی این وبسایت ها تولید و نشر محتوا در زمینه های مختلف است. اصطلاح پورتال به معنای دروارزه ای به سوی طیف وسیعی از خدمات و اطلاعات درموتور جستجو، اخبار، وبلاگ آموزشی، راهنماهای مقایسه قیمت و ... میباشد. حال این اطلاعات یا بر روی خود سایت پورتال قرار میگیرند یا لینک منبع اصلی آنها بر روی پورتال قرار میگیرد. پورتال ها برای درآمدزایی گرینه های زیادی دارند از جمله گرفتن تبلیغات، مشارکت در فروش و بازاریابی پورسانتی ، فروش حق اشتراک از طریق پر کردن فرم ثبت نام آنلاین و غیره.
5. شبکه های اجتماعی یا انجمن های مجازی:
این نوع وبسایت امکان تعاملات اجتماعی بین مصرف کنندگان را میسر می کند. (مدل C2C) . به طور معمول این تعاملات شامل نوشتن نظرات، پاسخ گویی به نظرات، ارسال پیام، هشتگ گذاری، دسته بندی مطالب و سایر موارد میباشد. نمونه های شناخته شده عبارتند از فیسبوک و لینکدین.
برخی از شرکتها برای محصولات خود و جهت نیل به اهداف بازاریابی خود به طور همزمان چندین وبسایت را راه اندازی می کنند که هر وبسایت به طور موازی یکی از پنج هدف ذکر شده در بالا را دنبال می کند. اگر شما هم جزو این شرکتها هستید سرویس میزبانی هاست کوشان گزینه مناسبی برای شماست. چون امکان میزبانی چندین وبسایت روی یک سرویس میزبانی وجود دارد، بدون اینکه محدودیت و دغدغه ای از لجاظ مصرف منابع و حجم اطلاعات خود داشته باشید.