تنها پارامتر ثابت در حرفه طراحی وب، تغییر است! تمام نرم افزارها و استانداردها و متدها همواره در حال آپدیت و تغییر هستند . به طبع آن هر طراح وب و وبمستری باید همواره این تغییرات و متدهای جدید را دنبال کرده و خود را با آنها هماهنگ کند. البته کار دشواری است. از طرفی برای اینکه یک وبسایت بعد از طراحی به خوبی مورد استفاده قرار بگیرد و برای مالکان آن سود آور باشد باید نکاتی اساسی در طراحی آن رعایت شود. هم طراحان وب و هم شرکتها و اشخاص به عنوان کارفرما و ملک وب سایت باید به این نکات آگاهی داشته باشند.
1-قانون کمتر از 4 ثانیه:
از وقتی که گوگل یکی از مبناهای اصلی رتبه بندی وب سایت ها را مدت زمان لود صفحات قرار داده است ، وبمستران و صاحبان وب سایت ها سعی می کنند سرعت لود صفهحات خود را ارتقا دهند. در نتیجه آن تجربه کلی کاربر از بازدید وب سایت بهبود یافته و بازدیدکنندگان زمان بیشتری را در وب سایت سپری میکنند. برای افزایش سرعت لود، باید در استفاده از تصاویر و حجم آنها تعادل را رعایت کرد.
در مقاله "هشت نکته برای افزایش سرعت وب سایت های جوملا 3" ابزار مناسب برای کم کردن حجم تصاویر بدون کاهش کیفیت آنها را معرفی کرده ایم. بخش "کوچک سازی تصاویر" این مقاله را بخوانید.
2- کنتراست رنگها در زیباسازی وب سایت:
کنتراست به معنای تضاد بین رنگ هاست. تصاویر با کنتراست بالا با غلظت رنگ های بالاتر به نظر می آیند. کنتراست رنگها موضوعی است که همیشه در مباحث مربوط به طراحی وب سایت، وجود دارد. استفاده از کنتراست مناسب در طراحی سایت ها نه تنها در زیبایی ظاهری آنها بلکه آن را قابل دسترس تر و قابل استفاده تر می کند مثلا برای افرادی که دچار عارضه کوررنگی هستند. کانتراست بین رنگهای مکمل استفاده شده در وب سایت و یا بین رنگ متن با رنگ بک گراند، از لحاظ توانایی خواندن مطلب و یا حس بصری که برای کاربر ایجاد می کند اهمیت دارد. کانتراست های بالاتر چشم نواز تر هستند. با ابزاری مثل وب سایت زیر می توانید درجه کانتراست رنگهای وبسایت خود را بررسی کنید. . با وارد کردن کد رنگ ها عددی بین 1 تا 21 به شما میدهد. برای متن و بک گراند نسبت بالاتر از 5 مناسب است.
https://webaim.org/resources/contrastchecker/
3- نوعی از طراحی که به فروش بیشتر کمک میکند:
صاحبان کسب و کار و شرکت ها اغلب فکر می کنند تنها چیزی که در فروش آنلاین تاثیر دارد زیبایی ظاهری وب سایت است.و اهمیت آن را بیش از تاثیر واقعیش اش تصور می کنند. واقعیت این است افراد و شرکتها باید به این نکته توجه کنند که اگر می خواهند وب سایت شرکتی یا شخصی آنها محصولاتشان را طوری به کاربران نمایش دهد که بیشترین میزان فروش را داشته باشند، علاوه بر زیبایی ظاهری باید به عواملی که نرخ تبدیل بازدید کننده به مشتری را افزایش میدهند توجه کنند. که شامل رعایت نکات مربوط به بهینه سازی، سئو و تولید محتوای حرفه ای وب سایت است.
4- باید با وب سایت مثل یک محصول برخورد شود:
یک اشتباهی که اکثر شرکت ها و صاحبین مشاغل دارند، به وب سایت به اندازه محصولاتشان توجه نمی کنند. برای طراحی یک سایت نتیجه گرا و اثرگذار باید مدیر محصول یا تیم بازاریابی شرکت که با ماهیت آن کسب و کار و بازارش کاملا آشناست در طول پروسه طراجی وب، با تیم طراح سایت همکاری کند و به نوعی آنها برای ایجاد بهترین ساختار رهبری کند. سایت هایی که بدون این هماهنگی بین تیمها طراحی میشوند نتیجه بخش نبوده و در خیلی از موارد شرکت ها مجبور به طراحی مجدد سایت و متحمل هزینه اضافی می شوند.
5- مشکلات و نواقص در نویگشن وبسایت:
نویگیشن سایت لینک هایی است که صفحات یک وب سایت را به یکدیگر متصل می کند و مسیری برای حرکت در صفحات سایت می سازد. نویگشن باید به گونه ای باشد که حرکت در آن آسان باشد و گیج کننده نباشد و بازدیدکننده را به مقصدش برساند. وب سایتی که نویگیشن مناسبی ندارد بازدیدکنندگان خود را به راحتی از دست میدهد. در طراحی وب از طریق به کاربردن call to action های مناسب در نقاط مختلف سایت، بازدید کنندگان وب سایت را برای برداشتن گام بعدی در وبسایت راهنمایی کنید با این کار آنها را هر چه بیشتر در وب سایت خود نگه دارید و نگذارید به دلیل گم کردن مسیر قبل از موعد وبسایت را ترک کنند.
6- تولید محتوای وبسایت بدون درنظر گرفتن نیازهای مشتریان هدف:
اهمیتی ندارد محتوای وب سایت چقدر خوش ساخت باشد، اگر نتواند تمام اطلاعاتی را که مشتریان شما به دنبالش هستند را به آنها دهد، کاملا بی اثر است. بنابراین حتما قبل از طراحی ساختار وب سایت سوالات زیر را از خود بپرسید:
دریافت چه اطلاعاتی برای مشتریان هدف ما ارزشمند است؟
با دادن چه اطلاعاتی میتوان آنها را از بازدید کننده به مشتری تبدیل کرد؟
چه رنگ و فونتی آنها را جذب می کند؟
آیا آنها بیشتر محتوای متنی را ترجیح می دهند یا عکس و مدیا؟
7-صفحات وبسایت با محتوای بیش از حد شلوغ:
یک وبسایت با صفحات بیش از حد شلوغ از وبسایتی با محتوای بسیار کم، بدتر است.چنین وبسایتی نه تنها از لحاظ تجربه کاربر بلکه از لحاظ جذابیت بصری هم ضعیف است. چنین وبسایتی درهم و نامنظم به نظر می آید و کاربر از گشتن در آن زود خسته میشود و سخت تر چیزی را که دنبالش هست پیدا می کند
8- استانداردهای وب:
رعایت کردن آخرین استانداردها و ورژن های وب مثل استفاده از CSS ریسپانسیو و HTML 5، بهترین ابزار برای بهبود عملکرد وب و قراردادن آن در بهترین وضعیت ممکن است. رعایت کردن آنها بهترین ابزار برای سئو، کم کردن پهنای باند و سایر موارد است و همه ما میدانیم که در نهایت، این عملکرد سایت است که اهمیت دارد.
9_ از call to action غافل نشوید:
Call to action متن لینک شده و یا دکمه ای در صفحه وب سایت است، که با گرافیکی تاثیر گذار از مخاطب سایت برای انجام کاری دعوت می کند، که روی دکمه یا لینک کلیک کند. خرید یک کالا ، عضویت در یک مجله، مشاهده جزئیات یک محصول و غیره همگی میتوانند مقصد دکمه فراخوان باشند. call to action به زبان ساده عبارت است از دعوت از افراد برای انجام کاری. دستوری است که مخاطب را وادار به انجام یک واکنش از پیش طراحی شده میکند. استفاده از عباراتی چون "برای کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید" یا "همین حالا از ما خرید کن" مثالهایی از این دستورها هستند مثالهای ساده دیگر از CTA، درخواستهایی مانند "ثبتنام کن"، "رنگ مورد علاقهات رو انتخاب کن"، "تاحالا این ویدیو رو دیدی؟" باشند.
این اصلا منطقی نیست که با زحمت زیاد دیده شوید کاربران را به سمت سایت خود جذب کنید و در میانه راه بدون اینکه آنها را به سمتی که میخواهید هدایت کنید آنها را رها کنید و از زحمات خود هیچ بهره برداری نکنید. وقتی در سایت شما به طور مناسب و در جاهای مناسب از دکمه های Call to action استفاده نشده باشد، احتمال سردرگمی بازدیدکنندگان و ترک وبسایت توسط آنها بالا میرود. حتی اگر در وهله اول محصولات شما و سایت شما آنها را جذب کرده باشد.